Ideeën voor kinderfeestjes thuis

Zelfs de ouderwetse die je ouders ook nog kennen

Leukverjaardagsfeestje, Redactie

Delen

Kinderfeestjes ideeën

Er zijn zoveel tips en ideeën te vinden over kinderfeestjes, en toch kan het nooit genoeg zijn. Wij doen er nog een schepje bovenop met deze 5 suggesties.

Beschuiten fluiten

Soms is simpel het leukste. Het hoeft niet altijd moeilijk en/of duur te zijn om de kinderen te vermaken. Met beschuiten fluiten is het dolle pret. Laat ze allemaal tegelijk zo snel mogelijk een droog beschuitje eten, diegene die het eerst kan fluiten heeft gewonnen.
 

Ouderwets Hollandse spelletjes zijn nog steeds een succesnummer.

Hoe werkt het?

Koekhappen

Doe de kinderen per tweetal een blinddoek om. Om in het thema te blijven gebruik een boerenzakdoek. Ze houden hun handen op hun rug. Laat ze voor hangende plakken ontbijtkoek staan. Als de tijd ingaat, moet het tweetal zo snel mogelijk proberen om, zonder handen, de koek van het touw te happen. Degene de koek die als eerste van het touw heeft, heeft gewonnen en mag de koek opeten.

Zaklopen

Twee kinderen racen tegen elkaar met een zak om de benen. Wie het eerste bij de finish is, heeft gewonnen. Als je er een competitie van wilt maken, laat je de winnaars uit de eerste ronde tegen elkaar lopen en zo ga je door tot er een over is.

Snoephappen

Neem een teil water, gooi daar een zuurtje in en happen maar! Heel simpel, maar erg leuk. Bij de makkelijkste uitvoering mag je je handen gebruiken en wil je het ietsjes moeilijker maken dan moeten de handjes op de rug.


Fotomodellen

De meeste meisjes vinden fotomodel zijn erg spannend. Lekker kliederen met make-up en allerlei soorten kleren passen, vinden ze vaak reuze interessant. Koop veel make-up en tutspulletjes, zoals oogschaduw, mascara, eyeliner, lip gloss, rouge, nagellak, speldjes, elastiekjes… Deel de meiden vervolgens in drie groepjes. Een groep gaat over de make-up en maakt elkaar op, een andere groep is kapper en doet elkaars haar en de laatste groep lakt elkaars nagels. Na een tijdje wissel je de groepen om zodat iedereen uiteindelijk helemaal ‘opgetut’ is. Dan mogen ze zich aan/omkleden en vervolgens maak je foto’s van iedereen apart en een superleuke groepsfoto.


Slaap feestje

Het ultieme meidenfeest blijft een sleep-over! Tover daarom de woonkamer om tot een heel groot bed. Alle matrassen naast elkaar, bergen dekbedden en kussen. Helemaal gezellig. Filmpje erbij, popcorn en het feest is klaar. Van slapen zal weinig terechtkomen, maar ach, je bent maar een keer per jaar jarig.


Dronkenmanspel

Een leuk spel met weinig voorbereidingen; het enige wat jij hoeft te verzorgen is een leeg flesje Coronabier, twee vellen papier per persoon en een berg pennen.

Geef iedereen twee vellen waar ze allemaal een rare opdracht op moeten schrijven, deze moeten ze zelf verzinnen en mogen ze niet aan elkaar laten lezen! Vervolgens gaan ze in een kring zitten. De jarige mag beginnen en stopt een van zijn opdrachtvellen in de hals van de fles (hij moet er wel makkelijk uit kunnen natuurlijk). De fles wordt op z’n kant rondgedraaid in het midden van de kring. Eenmaal uitgedraaid moet degene waar de hals van de fles naartoe wijst de opdracht eruit halen, voorlezen en uitvoeren! Als revanche mag zijn of haar opdracht daarna in de fles.

Tot Slot

Heb je zelf nog leuke ideeën voor een kinderfeesje thuis? Of heb je nog vragen aan ons of aan andere moeders. Stel  ze op ons forum.

Op zoek naar een kinderfeestje? 

Start hier.

Wil jij ook een kinderfeestje organiseren, dat jouw kind nooit meer vergeet?

Klik op de knop "download gratis". Je hoeft alleen je naam en e-mail adres in te vullen.

Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij :)

#