Vragen en Gevraagd worden tijdens een kinderfeestje

Kinderfeestje Troubleshooting

Leukverjaardagsfeestje, Redactie

Kinderfeestjes zijn niet altijd een feestje. Er kunnen, zeker bij de voorbereidingen, nogal wat problemen ontstaan.
Geen nood. Leukverjaardagsfeestje.nl biedt de oplossing.

Terugvragen. Wel of niet, that’s the question
 

Op de lagere school wordt een kindje gemiddeld 4,5  keer uitgenodigd voor een feestje. Als jouw kind binnen dit gemiddelde valt, is er geen probleem. 

Maar als jouw zoon of dochter 13 verjaardagspartijtjes bezocht heeft en jij maximaal 8 kindertjes op het feestje wilt, wordt het lastig.

Terugvragen is leuk, maar moet niet als wisselgeld worden ingezet. Kinderen zetten zich er over het algemeen snel genoeg overheen. 

Vaak zijn het de ouders die het lastig vinden. 

Je kan je kind natuurlijk altijd een beetje sturing geven, als jij echt van mening bent dat iemand persé wel of juist niet uitgenodigd moet worden.

Er zijn scholen waar het niet toegestaan is om uitnodigingen voor kinderfeestjes op het schoolplein uit te delen. Dit om teleurstellingen te voorkomen.  

Er zijn ouders die de stelregel hanteren; leeftijd + 1. Op de 8ste verjaardag mag hij of zij dan 9 kindertjes uitnodigen. Op deze manier is het voor iedereen duidelijk en voorkom je discussies.

Mocht het je toch voor een dilemma staan, dan kan je misschien meer kindertjes uitnodigen en een makkelijkere, betaalbaarder kinderfeestje houden, zoals een speurtocht. Andere leuke tips voor betaalbare kinderfeestjes vind je op Leukverjaardagsfeestje.nl.

Jouw kind wordt niet/nooit gevraagd


Kinderen kunnen onderling erg hard zijn. En het kan zijn dat, om welke reden dan ook, jouw kind weinig of nooit gevraagd wordt om te komen spelen of op kinderfeestjes. 

Zeker als je net verhuisd bent naar een nieuwe wijk en je zoon of dochter op een nieuwe school zit, gebeurt het dat de klasgenootjes tijd nodig hebben om te wennen aan jouw zoon of dochter. 

Kijk het even aan en als je het gevoel hebt dat het te lang duurt, of dat jouw kindje er onder lijdt, onderneem dan actie. 

Dat kan door zelf een feestje te geven. Niet voor een verjaardag maar zomaar; omdat het regent-feestje. 

Een thema-feestje is een geweldige manier om jouw zoon of dochter in het middelpunt te laten staan van zijn/haar nieuwe klasgenootjes. 

Leuke feest ideeën vind je natuurlijk altijd op deze site.

Tot Slot

Komt bovenstaande bekend voor en heb je zelf nog tips? Of heb je nog vragen aan ons of aan andere moeders. Stel ze op ons forum.

Wil jij ook een kinderfeestje organiseren, dat jouw kind nooit meer vergeet?

Klik op de knop "download gratis". Je hoeft alleen je naam en e-mail adres in te vullen.

Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij :)

#

Op zoek naar een kinderfeestje? 

Start hier.