Kinderfeestje buiten de deur, voor "Teenagers"

De leukste ideeën voor een kinderfeestje vanaf 10 jaar

Leukverjaardagsfeestje, Redactie

Kinderfeestje buiten de deur, voor "Teenagers"

De leukste ideeën vanaf 10 jaar

 

Verjaardagen voor oudere kinderen (vanaf 10 jaar), kunnen een stuk duurder zijn dan voor jongere kinderen.

 

Als je kind 10 jaar of ouder wordt, vier je het kinderpartijtje meestal niet meer thuis, maar buiten de deur. Dit heeft als voordeel dat je zelf minder hoeft te doen en je komt na de drukke dag weer in een opgeruimd huis.

 

Als de kosten te hoog worden, kun je ook overwegen om samen met een ander vriendje of vriendinnetje het feestje te organiseren. Dit halveert meteen de kosten.

 

Als je kind toch graag alleen haar of zijn kinderfeestje wilt vieren, maar het budget niet toereikend is, dan kun je afspraken maken over het maximaal aantal uit te nodigen kinderen.

 

Oudere kinderen weten vaak heel goed wat ze leuk vinden en zouden willen doen. Moedig ze ook aan om een lijst te maken van wie ze willen uitnodigen en betrek ze erbij.

 

Wij doen alvast een voorzet van een aantal leuke activiteiten buiten de deur:

 

Karting

Zeer geschikt voor zowel jongetjes en meisjes. En erg hoog gewaardeerd door oudere kinderen.

 

Zwembad party

Zwemmen kan geschikt zijn voor een grotere groep. Veel zwembaden hebben leuke arrangementen zoals snorkelen of disco zwemmen. Als je meer budget te besteden hebt, zou je eventueel ook een heel zwembad kunnen huren voor een aantal uurtjes.

 

Kampvuur of hutten bouwen van sloop hout

Dit is een leuk idee voor de Doe-Het-Zelvers, het bouwen van een hut of het maken van een kampvuur. Het spreekt vanzelf dat het bouwen van een eigen kampvuur op een veilige plek gebeurd en dat er ouderlijk toezicht is.

Het bouwen van een hut van wordt vaak aangeboden door een Jeugdland in de buurt. Leuk om dit te combineren met een kampvuur en eventueel een BBQ.

 

Klimmuur

Een leuke activiteit voor de waaghalzen, maar hou er wel rekening mee dat sommige kinderen hoogtevrees kunnen hebben.

 

Paintball

Voor de stoere jongens die tegen een stootje kunnen is dit een leuk idee. Let erop dat vanwege de extra te kopen verfballetjes dit wel een wat duurdere optie is.

 

Bioscoop

Altijd leuk is een bioscoopfeestje, vooral wat oudere kinderen vinden in het donker een spannende film kijken erg leuk.

 

Maak je eigen pizza

Er zijn verschillende kookworkshops voor kinderen, waar je je eigen pizza of taart kan maken en die je vervolgens op kan eten of kan meenemen.

 

Schaatsen

Voor de sportievelingen een leuke activiteit. Er zijn overdekte schaatsbanen maar in de wintermaanden zijn er ook veel leuke buitenbanen beschikbaar.  Als de kinderen eigen schaatsen meenemen scheelt dat weer in de kosten.

 

Bowlen

Een activiteit die nooit gaat vervelen. Veel bowlingcentra hebben leuke arrangementen zoals disco bowlen of black light bowlen met daarbij gourmetten of snacks. De winnaar of winnaars ontvangen uiteraard een beker en voor iedereen is er een presentje.

 

Beach party

Bij goed weer is een strandfeestje erg leuk. Kleden en handdoeken mee en doe wat sportieve activiteiten in het water of op het strand. Houd rekening met de drukte en het verkeer. Vergeet geen back-up plan te maken als het slecht weer wordt.

 

Voetgolf

Voetgolf (combinatie tussen voetbal en golf) in de natuur. De voetgolf velden schieten in Nederland als paddenstoelen uit de grond. En met name bij de jongetjes erg populair. Erg goed te doen met grotere, maar ook voor kleinere groepen zeer geschikt.

 

Klik hier voor een foto blog van een kinderfeestje bij een voetgolf aanbieder 9Gholes.

 

Skateboard of skeeler feestje

Als je een skatepark in de buurt hebt, is het erg leuk en stoer om een skateboard feestje te geven. De kinderen zullen wel hun eigen skateboard of skates moeten meenemen. Een middagje skeeleren in een park is ook een optie. Sommige bekende parken bijvoorbeeld in Amsterdam hebben zelf verhuuropties. Heel belangrijk dat ze hun bescherming mee nemen.

 

Mis je nog ideeën of heb jezelf pas een leuk kinderfeestje buiten de deur georganiseerd voor “Teenagers”, laat het ons weten.

 

Disco feestje

Wat tieners ook erg leuk vinden is een disco feestje, dit kan zowel thuis als op locatie. Op zolder, in de tuin of in bijvoorbeeld de kantine van een sportvereniging.

Hippe muziek, versiering, disco lampen en chips en het feest is compleet.

Mis je nog ideeën of heb jezelf pas een leuk kinderfeestje buiten de deur georganiseerd voor “Teenagers”, laat het ons weten.

Deel gerust en inspireer andere     

Wil jij ook een kinderfeestje organiseren, dat jouw kind nooit meer vergeet?

Klik op de knop "download gratis". Je hoeft alleen je naam en e-mail adres in te vullen.

Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij :)

#

Op zoek naar een kinderfeestje? 

Start hier.