De 6 leukste tips hoe je cadeautjes kunt uitpakken tijdens je kinderfeestje

Nieuwsgierig :)

Leukverjaardagsfeestje, Redactie

Cadeautjes zijn sneller gegeven dan uitgezocht.

Om het geven meer effect te geven, staan hieronder de 6 leukste uitpak-tips.

1. Tasten in het donker


De jarige staat geblinddoekt in het midden. De andere kindertjes staan er in een cirkel eromheen. De jarig steekt zijn arm uit en draait rond. Bij het stoppen van de muziek of gewoon doordat iemand “Ho” roept, stopt de jarige en wijst vanzelf iemand aan. Deze mag stilzwijgend het cadeau geven. De jarige mag raden van wie het is en wat het is. De cirkel wordt vanzelf kleiner als er meer cadeautjes zijn weggeven.


2. Kringverhaal


Zowel bij het thema piraten, cowboy, spy / detective maar ook bij de prinsessen past ook een spannend kringverhaal. Zoek of maak een niet te lang verhaaltje wat aansluit bij het thema. Voor de piraten zijn de schatten verdeelt en de andere kindertjes houden allemaal een schat vast. De jarige zit in het midden en door met een zwaard of pistool of toverstaf rond te draaien wijst hij/zij een kindje aan die de schat mag afgeven.
 

3. Spel van de stoelen


De stoelendans is ideaal voor het western-thema, maar kan ook voor allerlei andere thema’s worden ingezet. Je hebt dan alleen een ander muziekje nodig. Zet de rugleuningen tegen elkaar aan. En zorg ervoor dat je 1 stoel minder hebt dan het aantal gasten. Ze een muziekje op en stopt de muziek dan moet iedereen gaan zitten. Er is altijd een kindje dat niet kan zitten en hij/zij mag cadeautje geven als prijs om in het spel te blijven. Hij/zij koopt zijn beurt af. Dat kindje is pas af, uit het spel, als er geen cadeautjes meer zijn om te geven.
 

4. Verstoppertje


De jarige gaat met een vriendje of vriendinnetje de gang op.  De andere kindertjes verstoppen alle cadeautjes. En geven aanwijzingen aan de jarige waar een cadeautje ligt, zoals: ‘warm’, ‘ijskoud’, heet’ etc. etc. De gever van het gevonden cadeautje gaat dan daarna de gang op.
 

5. Memoriesspel


Ook deze cadeautjesuitpak tip kan voor meerdere thema;s ingezte worden en voor jong en oud. Voor de meiden is het leuk om een foto te nemen van alle gasten. Deze druk je twee keer af en plak je op karton. De achterkant van de foto’s zijn allemaal hetzelfde. Dit persoonlijk memoriesspel is al een leuke cadeautje op zich zelf. Bij een match, geeft degene op de foto het cadeautje.
 

6. Confettiballon


Ideaal voor buiten, kan ook binnen maar houd de stofzuiger in de buurt. Schrijf op een klein papiertje de naam van de gasten. Stop deze met een handje vol confetti in de ballon en blaas deze op. Hoe meer gasten hoe meer ballonnen. De jarige mag een ballon stukprikken en daar komt de naam uit van degene die het cadeautje mag geven.  


Tot Slot

Heb jij zelf nog leuke uitpak-tips? Of heb je nog vragen aan ons of aan andere moeders. Stel ze op ons forum.

Wil jij ook een kinderfeestje organiseren, dat jouw kind nooit meer vergeet?

Klik op de knop "download gratis". Je hoeft alleen je naam en e-mail adres in te vullen.

Je gegevens zijn veilig. Wij hebben net zo'n hekel aan spam als jij :)

#

Op zoek naar een kinderfeestje? 

Start hier.